Om

Hej, det är jag som är din släktforskare!

Maria Björkman heter jag, som erbjuder tjänsten som din släktforskare. Jag är en hängiven släktforskare som har ägnat åtskilliga timmar åt forskning på min egen och andras släkter. Jag har tillgång till de program och abonnemang som krävs för de uppgifter som går att få fram, och jag tycker det vore roligt om fler kunde komma i åtnjutande av det. Delvis är jag självlärd, men har också gått en högskolekurs i släktforskning.

Mitt intresse för släktforskning började när jag var barn, då min morfars far berättade för mig – när vi båda satt i hängmattan på landet – om sina förfäder så mycket han kände till. Hans berättelser eggade min fantasi och väckte mitt intresse, och när jag blev gammal nog att undersöka själv visade det sig att han hade järnkoll ända tillbaka till sin farfarsfar.

Sen har jag liksom aldrig slutat, att släktforska är fullständigt uppslukande. Och därför har min tanke väckts, att jag ju faktiskt kan dela med mig av det jag lärt mig och låta fler komma åt sina anor med de verktyg jag har. Jag säljer lite av min tid, helt enkelt!

Till vardags arbetar jag med folkbildning. Jag praktiserar yoga, virkar och läser böcker. Är intresserad av grafisk design, kommunikation och sociala medier. Allmänt nyfiken och vetgirig!

Arbetet du beställer av mig genomför jag genom mitt och min mans företag Strömma Idé & Konsult HB, organisationsnummer 969737-5161. Företaget är godkänt för F-skatt.


Blogg: mariabjorkman.se
Instagram: @dinslaktforskare och @Mariayogini


Jag samarbetar med Hitta pappa – DNA-detektiven som kan hjälpa dig hitta okända släktingar med hjälp av DNA. Läs mer: www.hittapappa.se